Pikaiset kuulumiset: Pimun ja Ivarin pentujen kanssa käytiin SNJ:n näyttelyssä- mukana. Muska, Inari ja Koda.  Hugo jätettiin kotiin koska perheen muissa koirissa oli joku pöpö emmekä halunneet tartuttaa muita.  Varsinaista menestystä eli sijoitusta ei tullut mutta kivat arvostelut pennuille tosi kovassa seurassa. Olen tosi ylpeä hyvin käyttäytyneistä pennuista ja omistajista jotka olivat harjoituttaneet koiriaan. Huldalle olisin toivonut ERI mutta eh: n saimme- omistajan pitää harjoitella ympyrän juoksemista nyt ainakin. Arvostelut alempana. 

Super- uutinen oli Vertin ( Clann na banna mountain view )ensimmäinen nome- käynti, josta tuloksena ALO-2!I han mahtavaa työtä Kerttu Maanila- ja Vertti! Vertti kävi myös loppukesästä mejässä kokeilemassa, tarkkaa jälijtystä, ja tuloksena AVO-3. Makauksia ei rotutyypillisesti noteerattu lainkaan- joten harjoittelu jatkuu tämänkin osalta. 

Elsa(Metsänpeiton suloinen salama) ja Katjakin järjestivät jymy-yllätyksen kun eivät olleet edes kertoneet taipparipaikastaan ja läpäisivät  nyt hienosti taipumuskokeen! Onnea !!

Minä ja Hulda saatiin myös tässä kuussa mejä-paikka Haminasta ja suoritus oli kyllä Huldan huonoimmasta päästä- jäljesti kyllä mutta yön rankkasateen levttämä veri kosteikossa risukon takana jossa kulma vei aikaa ja sitten avoimemmassa maastossa( hakkuuaukea) olikin lintujen yms. kiinnostavia jälkiä niin että hukka tuli kun aika loppui. Saatiin kuitenkin sorkalle jäljestää ja tykkäsihän Hulda tästäkin reissusta kovasti niinkuin hän tykkää kaikesta harrastamisesta niin kovasti ja on siksi ihan huippukiva kaveri minne vaan- jatketaan harjoittelua...

Ollaan käyty yhden porukan kanssa Haminan suunnalla tukiopetuksessa noutoasioissa  ja koitetaan nyt vielä toisenkin joukon kanssa mennä niin että kaikilla on jokin perusvalmiudet asian suhteen. Lokakuulle suunnitellaan mejä-treffejä ja joulukuulle uimatreffejä.

Muita kuulumisia: meidän Saimi-setteri 12- vuotta kävi päivystyksessä kohdunpostoleikkauksessa kun löytyi pyömetra. Saimia on ennenkin ultrattu mutta ja ei ole löytynyt mutta nyt oli tosi kyseessä. Ongelman yhdin oli ehkä verta vuotavat kystat jota aiheuttivat tulehduksen  kohtuun. Nyt Saimi on jo toipunut ja voi hyvin. Medän kotikoirista Maikki 10 vuotta sai lihasvamman ja on ollut sohvakoirana pari viikkoa. Toipuminen edistyy hänelläkin ja olla käyty vähän laserhoidossakin. Ainakin pariviikkoa sohvailua edessä kylläkin.

Kerttu ja Vertti- huippupari!

verttu%20ja%20vertti%20nome%20alo-2.jpg

vertti%20nome%20alo-2.jpg

Elsan taippariasiakirjat

Elsa%20taippari.jpg

Elsan%20taipparip%C3%B6yt%C3%B6kirja.jpg

SNJ:n Erkkari 2018

Inari%20ja%20Muksa%20erkkari%202018.jpg

erkkari%202018.jpg

Kodan arvostelu- omistajat ekaa kertaa ikinä näyttelyssä <3

 

Kodan%20n%C3%A4yttelyarvostelu%202018.jp

Muskan arvostelu

Muskan%20erkkariarvostelu%202018.jpg

Inarin arvostelu

Huldan%20erkkariarvotelu%202018.jpg

Huldan arvostelu

huldan%20snj%202018%20orig.jpg

kuvat onnistui vähän huonosti mutta ehkä myöhemmin lisää- tässä sievä Muska ja Sikke

Muska%20ja%20Sikke%20erkkari%202018.jpg

Hulda mejäreissulla

Huldan.jpg

Lempin%20mej%C3%A4%20avo2.jpg