Vuosi on lähtenyt yllättävän vauhdikkaasti käyntiin. Kati Tuomisen juttusilla käytiin jo ennen uutta vuotta Santran, Vienon ja Pikku- Huldan kanssa ja saatiin hyviä neuvoja ja koulutusvinkkejä joita nyt koitetaan parhaamme mukaan toteuttaa.Katin analyysin mukaan Hulda ja Santra ovat nössöjä ja Vieno on pahis- näillä mennään- nössöt kyllä työskentelee hyvin mutta tarvitsivat itseuottamusharjoituksia. Vieno taas jämptiä päättäväisyyttä. Näillä  mennään, keväämmällä sitten uudestaan. Kuvassa väsyneet kotimatkalla.

 

turun%20v%C3%A4syneet%20kotimatkaliset.j

Tammikuussa käytiin Turun Winter dog- showssa jossa oli aivan mukava tuomari ja hyvää seuraa ja melkoinen määrä flatteja, meidän ruskeiden koirien turkit ovat keskellä talvea hiukan siistimmät joten haluttiin kokeilla . Pikku- Hulda näki vähän maailmaa kun oltiin yötä Marina- hotellissa- mukana tällä kertaa myös Wilman pentu ja sijoituskoira Pimu ja Savonlinnassa asuva Ellan poika Freddie. Pimu sain EH:n koska oli tuomarista liian lapsellisen näköinen mutta tulos on nyt sen ikäisenä saatu että periaattessa riittää jalostukseen.Hulda oli ainut tyttöpentu ja näin ollen voitti luokkansa mutta sai myös KP:n eli kunniapalkinnon ja hävisi urospennulle ollen VSP eli vastaavan sukupuolen paras. Olin kaavaillut saavani Freddielle handlerin mutta jouduinkin esittämään sen itse- hienoluonteinen poika jolla tavattoman kaunis ja kuiva pää sekä kaula- ylälinjassakaan ei ole valittamista. Liikkeessä etuaskel vaan tuppaa jäämään kovin lyhyeksi ja häntä nousee samaan aikaan iloisesti :)- siksi arvosteluksi H.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita öisessä Turussa.

turun%20baanalla.jpg

Freddie kosiskelee herrasmiestyyliin Pikku-Huldaa. Kiltit mutta vauhdikkaat ystävät yllättivät minut sillä aikaa kun olin suihkussa, hotellihuoneen ovi oli avattu ja käytävällä oli juoksukisat käynnissä- onneksi oli pilli kaulassa. Loppuyö menikin ihan rauhallisesti kun laitoin oven varmuusketjun paikalleen. Oman aamiaisen ajaksi vein koirat autoon jonka olin saanut lämmitettyyn autotalliin. Turussa oli ihanan vähän pakkasta 5 astetta vain, ja kyllä akoi palella kun ajelin 34 asteen pakkaseen Mikkeliin illalla.

turun%20n%C3%A4yttely.jpg

 

Noutoharjoittelun lisäksi olen yritänyt huolehtia koirieni sosiaalisesta elämästä ilmoittumalla niitä kaikenlaisille kursseille , ollaan nyt Olgan kanssa koiratanssikurssilla- ei voi olla onnellisempaa eläintä<3 kaikki käy vaikka mamman höpinästä ja huitomisesta ei aina oikein saa selvää. Huldan kanssa aloitettiin Tokon alkeet. Ja kaikki koirat Saimi- setteriä lukunottamatta ovat päässeet Otavan koirauimalaan( Saimi ei tykää uida). Kiva paikka Suosittelen ja hyviä kursseja! Huvihurtan sivut löydät helposti vaikka facebookista.Itse aloitin lännenratsastuskursin ja poneillekin varaillaan koulutusaikaa joten jo hirvittää  harrastusten määrä- mutta tosi kivaa-  hyvää mieltä tarvitaan- siitä saa voimaa arkiseen aherrukseen ja jaksaa paremmin.Kuten kuvista huomaa olen siirtynyt älykännykkä aikaan- tosin en osaa sitä käyttää-mutta pakko oli hankkia kun entinen pulikka hajosi- halvimman ostin postimyynnistä.