Huldan ja Vertin treffit tuottivat toivotun tuloksen. Olemme onnellisia mutta tiedämme että vielä on matkaa siihen että meillekin saadaan nyt  pentu pitkästä aikaa ihan omaan kotiin! Tie Huldan ja Vertin pentuihin on ollut pitkä. Ensisijainen syy tämä pentueen syntymiseen-saada itselle koira- ei se että kauppaisin pentuja kuin jotain tavaraa. Pentueen molemmat vanhemmat ovat rakkaita koiria jotka hyväksyn sellaisina kun ovat. 

Hulda%20ultra%201.jpg

 

https://metsanpeiton.wixsite.com/metsanpeitonkennel/pentuja

Siitä ei ole tietoa paljonko pentuja syntyy ja luonnollisestikaan mitä sukupuolta ne ovat eikä  millaisia ne ovat esimerkiksi luonteeltaan. Minä kasvattajana haluan itselle kotiin pennun tästä yhdistelmästä  kasvamaan harrastustukoiraksi ja haluan ihan rauhassa nähdä millaisia kavereita niistä kaikista tulee ja millaiseen paikkaan kukin siten sopii. Meillä on pentuja harvakseltaan joten jokainen yksilö on tärkeä. Meihin saa mielellään edelleen olla yhteydessä pentujen suhteen mutta emme voi luvata mitään varmaa. keskutelua ja tutustumistaon hyvä tehdä etä jatkossakin on mukava olla yhtyedessä.Vastaamme kyllä kyselijöille ja varmaankin useampi pentu tarvitsee kodin elokuun puolivälissä.

Mahdollisesti pentue ei ole jättikokoinen joten pentujen kotiseula on tavanomaistakin tiukempi. Oletan että rotu on tuttu - harrastuslajit ymmärretään ja osataan miettiä ihan oikeasti mitkä ovat omat resurssit ja kiinnostus näitä harrastusasioita kohtaan- mestari ei tarvitse olla- jotain harrastuskokemusta kylläkin-harrastamisen pitää olla myös hauskaa- jonkinlainen intohimo tai  innostus todellisen havainnon, perehtymisen taikka osallistumisen - erilaisten kokemuksellisten asoiden kautta.Todellinen elämä ei ole teoriaa.

Moni haluaisi koiran joka haluaa tehdä monenlaisia asioita, koiran jolla on kykyä vaativampiinkin tehtäviin kuin hiljaa makaaminen tv-n ääressä.  Pelkän kotikoiran tehtäväkään ei tietenkään aina ole helppo mutta valikoimaa riittää varmasti muualla niille jotka haluavat ihan vaan kotikoiran jonka kanssa ei ole pakottavaa tarvetta puuhata eikä koiralla kiinnostusta muuhun kun sohvaperunan hommaan. Tällaista toivetta ei tarvitse hävetä mutta siihen löytyy soveliaampiakin kavereita.

Haluan siis että pennuistamme tulee aktiivisia toimijoita mutta myös perheenjäseniä niin että ne hyväksytään sellisena kuin ovat ja esimerkiksi harrastamista suhteutetaan siihen mihin koira osoittaa kehityssuuntaa. Jokainen koira on yksilö jolla on omanlaiset vahvuudet kuten ihmisilläkin. Koira ei ole väline vaan ystävä.

.  Nämä kaverit ovat onnellisia kun saavat käyttää koko kapasiteettiaan jossain harrastuksessa ja siihen ja lopulta mahdollisiin  tuloksiin tarvitaan pitkäjänteistä työskententelyä sekä omistajan että koiran yhteistyössä. Noutajan kanssa pitää osata ja opetella rakentamaan harjoituksia myös itse jos harrastaa- asioita pitää suunnitella ja harrastuskavereita pitää löytää.Vapa- aikaa pitää myös osata viettää- tekemättömyys on myös hyvä harjoite ja levon aikana oppii. Tärkeää on että oppii koiransa kanssa vuorovaikutuksen ja yhteistyöstä muodostuu koirakko.

.  Sileäkarvianen noutaja on suuri älykäs ja vauhdikas  lintukoira  jolle sopii parhaiten maalaiselämä mutta varsinkin nuoren koiran ja pennun kanssa on syytä liikkua myös harjoitusryhmissä ja erilaisilla alustoilla. Tämä siksi että ne tottuvat nuorempana uusiin asioihin helpommin jolloin vanhempana vaikkapa jossain kilpailuissa taikka testeissä on paljon hel-pompaa toimia omalla tasollaan kun koira ei turhaan hukkaa energiaansa jännittämiseen uusista asoista. 

. Jos olet tosikko jonka mielestä sellainen koira on paras koira jota ei huomaa ollenkaan olet nyt ihan väärässä osoitteessa. Nämä ovat ihmisen parhaita ystäviä ja mieluiten ovat kokoajan mukana kaikessa tekemisessä. Elämän on syytä olla sellainen että tälläinen koira sinne myös mahtuu kaikella tavalla niin ajan, tilan kun jonkinlaisen osaamisen sekä varsinkin oman oppimiskyvyn ajan ja edes halun oppia suhteen. Pitää olla turvaverkkoa joka auttaa jos itselle jotain sattuu. on sairas taikka tulee menoja taikka ylipitkää työvuoroa.Kodin ulkopuollelle on astuttava reippasti koulutuksiin ja oppia janottava :ja tälläisen luonnonlapsi-koiran elämän kannalta sovieliaat olosuheet on turvattava. Sadekelissä ja mutaojissa pitää tykätä liikkua. Jos olet turhan tarkka siivousintoilija saatat raisittua liikaa. Nämä koirat eivät asu tarhassa eikä häkki- taikka kennel-elämä eristettynä ihmisistä ole niitä varten. 

<Vertti pienenä kaverinsa Voiton kanssa

Voitto%20ja%20Vertti.jpg

Hulda äitinsä Vineon kanssa menossa saareen

DSC00648.jpg

Hulda syksyllä flattikerhon treffeillä

Hulda%20Tuorla1.jpg

Vertti viime kesäsnä

vertti%2014.7.2019%2020.jpg

Pikku HUlda ja hänen possunsa

IMG_8460.jpg