Tänään juhlistamme kasvatustoimintamme aloituksesta kulunutta 12- vuotta ja samalla meidän Maikin eli Metsänpeiton Aino-Aallottaren 12- vuotispäivää. Emme tiedä paljonko meillä on yhteistä aikaa jäljellä  mutta olemme iloisia joka hetkestä. Maikki on meidän enimmäisestä pentueesta ja heistä viimeinen joka elossa. Lämpimät ajatukset muille pennuille pilven päälle- en unohda teitä ikinä, Hiski, Huisku, Ukko. Nuka, Nemo,Papu, Fanny ja Wilma. Lähes kaikki elivät pitkään 10- reilu 11- vuotta terveenä ja hyvää noutajan elämää ja olivat rodunomaisia tasapainoisia koiria. Nämä linjat ovat meilä edelleen kasvatuksessa. Kiitokset meitä kasvatustyön aloittamisessa auttaneille Ellan kasvattajalle Minna Latvalle Majakkasaaren kenneliin sekä Stina Perssonille joka uskalsi antaa Gläjeyrans souffle panachen,Vilsen,jalostuskäyttöön. Kiitos myös Marie Calssonille kennel Björshults jolla oli Ellan ( Majakkasaaren yalo Topaasi ) isä Roughcovers mountaineer ja joka auttoi myös. Isojen metsästykoirien  kasvattaminen on kyllä hullunhommaa niin ihania kuin nämä ovatkin! 

hein%C3%A4kuu%20023.jpg

Tässä Maikin synttärikuvat:

Maikki%2012%203.jpg

Maikki%2012%202.jpg

Maikki%2012%201.jpg

Maikki%2012%204.jpg

Onnittelut myös tätä kautta 8- vuoden veteraanipyykin ylittäneelle Muusa-pentueelle, Onnea Santra, Miina, Milla, Max, Muisti, ja Freddielle lämpimät ajatukset pilven päälle. 

Tässä kuvassa Muusa- pennut ja kantanarttumme Ella, Majakkasaaren yalo Topaasi sekä  lapsemme Ukri_: 

Muusa-%20pennut.jpg

 

Kalevala-pentujen Ukko, monet olivat aivan  luontaisia noutajia, harmi että virallisia tuloksia en osannut hankkia enempää  niille.

Maijan%20veli%20Ukko.jpg

 

Tässä tyytyväiset Kalevala-pennut ruokalevolla.

maijalla%20viininpunainen%20koira.jpg

 

Tässä kuvassa Kalevala-pennut juuri ennen luovuttamista omiin koteihin  eli 12- vuotta sitten!

IMG_1080_2.jpg

Helmikuun oma harrastaminen on kärsinyt  hieman siksi että meille tuli äkillisesti hoitoon yllätyspotilas. Metsänpeiton Urho-Tarella eli Pimulla löytyi juuri ennen perheen lomamatkaa kasvain hankalasta paikasta ja otin sen meille hoitoon. Vein leikkaukseen eläinsairaalan ja pidin sen meillä toipumiseen asti. Onneksi kasvain osoittautui patologilla rasvapatiksi! Sen poistaminen oli joka tapauksessa tarpeen koska olisi tukkinnut edelleen kasvaessaan tärkeitä reittejä, komplikatiohinkin voi kuolla. Onneksi Pimulla myös hyvät Agrian vakuutukset voimassa.

 

tässä röntgen Pimun kasvaimesta

PIMU_VIHAVAINEN_SATU_17921_Abdomen%20-Ab

Käytimme myös sijoituskoiraani Metsänpeiton Magneticia eli Muskaa terveystarkastuksissa Sikke Tiaisen kanssa. Asia on hieman pitkittynyt kun Muskalla oli jotain kohinaa harmittomassa operaatiossa jossa kuitenkin oli syvärauhoitus. Halusin sille sydänultran ennen uutta rauhoitusta ettei koiralle koidu vaaraa. Sydän osoittaui täysin terveeksi Eläinkliikka Tähden tutkimuksessa ( Kiitos Anu Kaistinen) eikä uudessa rauhoituksessa joka toki oli kevyempi kuin edellinen ollut mitään häiriötä. Minulla on nyt niin monta koiraa ja omat resurssit melko tiukilla niin sovimme Siken kanssa niin että Muska siirtyy jo nyt kokonaan hänen koiraksensa.  Voimme molemmat hoitaa asiamme omalla tavallamme ja Sikke voi jossain vaiheessa halutessaan käyttää itse Muskaa jalostukseen jos haluaa. Tuen häntä  miten osaan. Koiranettiin uskomattoman nopeasti ilmaantuneet lonkka- ja kyynerkuvat ovat ainakin myös täysin primaa A/A ja 0/0 kuten koko pentueella tähän mennessä. tästäkin pitää muistaa olla kiitolinn koska terys ei ole itsetäänselvä asia. Siinä että en jotain koiraa jalostusoptiona käytä ei ole mitään erikoista, en ole mm. käytänyt Maikkia, Millaa enkä Olgaa.

Tässä kuvassa Pimu parantuneena leikkauksesta ja Muska menossa tutkimuksiin:

Pimu%20ja%20Muska.jpg

Odotamme Huldan juoksuja maaliskuun aikana jolloin Vertin kanssa treffit tulossa- <3 Tästä lisää kun asia akuutimpi!

Tässä muotokuva Maikista tältä viikolta ja alempana pentukuvaa:

Maikkiliini.jpg

 

IMG_1546.jpg

 

Arkistojen kätköstä vielä Vilsen , Glädjeyran´s soffle Panacen muotokuvaa:

skannaa0001.jpg