Pennut siis kehittyvät edelleen hyvin ja emo nauttii hoitamisesta ja osaa myös levätä itse. Maitoa on tullut ja lähinnä huolehdimme että Elsa saa säännöllisesti aterioita ja pääsee ulkoilemaan. Pentuhuoneessa on kuitenkin päivystys ollut koko ajan jos meitä olisi tarvittu johonkin. Toki käsittelemme pikkuisia  säännöllisesti. Elsa nuukkuu välllä pentuhuonen sängyssä. tai toisessa huoneessa jossa hiukan viileämpää jos haluaa. Meillä on lattialämmitys ja pennut eivät tarvitse siksikään emoaan koko ajan. Silmät ovat pennuilla alkaneet avautua mutta näköaisti ei vielä ole ensisijainen havaitojen tekijä- nenällä mennään edelleen- nuuskiminen on äänekästä ja tarkkaa. 

Nämä pennut ovat meille tärkeitä senkin takia että ovat pitkällsen prosessin tulos joka on ollut myös taloudelisesti mittava. ja meille ei ole suunitelmissa pentueita 4- vuoteen tämän jälkeen.En ole koskaan halunnut tuottaa suuria määriä koiria  maailmaan ja haluan harrastaa sekä liikkua myös kodin ulkopuolella. En ole ammattikasvattaja joka tuottaa koiria ostajien tarpeisiin vaan harrastaja joka toivoo jatkuvuutta omille koirilleen. Nämä pennut ovat aktiivisia, eivät sovi sohvaperunoiksi.Nukkuvat kyllä sohvalla sitten kun ovat saaneet tehdä jotain aivotyötä ja paahtaa täysillä- Pelkät sisähajulajit eivät näille vauhtikoneille riitä. Nämä haluavat juosta kovaa ja kauas- se ei saa olla ongelma. Edelleenkään en myy koiria pohjois-tai Länsi- Suomeen  joissa en liiku. 

Toivomme että  näistä pennuista jatkoa tulisi  meillekin mutta varma ei voi olla mistään.Tarkoitus on siis että minä itse valitsen ensin, sitten Elsan perhe, ja sen jälkeen ihmiset jotka tunnen tai jotka osoittautuvat todistettavasti  aktiivisiksi toimijoiksi. Pentujen kehittyessä niistä selviää asoita kehitysikkuna kerrallaan, asiaa ei voi kiirehtiä. Jokainen on oma persoonansa ja toimii omalla tavallaan, ei ole huonompia tai parempia pentuja.Ne ovat vain erilaisia. Kuten myös perheet, tilanteet , ihmiset ja harrastukset. halua puhua pennuista vielä puhelimessa koska nimet ja asiat menevät helposti sekaisin jos kuulee väärin tai ymmärrys molemmin puolin ei ole sama. Asialliset yhteydenotot harrastavista perheistä voi laittaa sähköpostiin : [email protected] kerro nimeisi, ositteesi, puhelinumerosi, asuinolosuhtesi, koirahistoriasi, entisten koirien viralliset nimet, harrastamisen ja  kiinnostuksen kohteet. Ensisialla ovat ihmiset jotka oikeasti ovat harrastaneet ja kouluttaneet pehmeillä keinoilla  koiria sekä ovat kiinnostuneet rodunomaista lajeista niin että jokin tuloskin on mahdollista saada- toinen vaihtoehto ovat palveluskoiralajit ja tuloksen saaminen niistä. Ota selvää etukäten mihin asti sinun pitää mennä päästäksesi vaikkapa taipumuskoekurssille- riittääkö aikasi ja motivaatiosi siihen. Pelkkä rallytoko ei riitä. Toivon että kaikki koiraa haluavat jolla puhtaat motiivit ja hyvät resurssit löytävät oikean kaverin itselleen, se ei välttämättä ole meidän pentu tälläkertaa mutta yleisesti koiramyönteisenä ihmisenä  ohjaan asailliset kyselijät eteenpäin. 

Onnittelut tulevana suununtaina 7- vuotta täyttävät Jäänsärkijäpennut! Kerttu, Pimu ja Lyyii <3 ja onnea pilven reunalle Sisu ja Laku.

Vähän pentukuvia tältä illalta: ei ole nälkä eikä kylmä näillä pullukoilla

p%C3%A4ikk%C3%A4rit.jpg

Elsaa ottaa nokoset sängyssä

162045958_2791555057825772_6212556864881

PENNUT%20puoltoista%20viikkoa.jpg

musta%20tytt%C3%B6%20punainen%20pnat%20umusta%20tytt%C3%B6%20punainen%20panta%20

MUSTA%20NARTTU%20ILMAN%20PANTAA.jpgMUSTA%20UROS%20VHRE%C3%84%20PANTA.jpgLOHIPANTAINEN%20RUSKEA%20NARTTU.jpgmUSTA%20UROS%20TURKOOSI%20PANTA.jpgRUSEKA%20UROS%20SININEN%20PANTA.jpgRUSEKA%20UROS%20KELTAINEN%20PANTA.jpgRUSKEA%20NARTTUU%20ILMAN%20PANTAA.jpg